You are currently viewing Személyi edző kontra szellemi edző (=coach)

Személyi edző kontra szellemi edző (=coach)

“Le akarok fogyni. Elmegyek edzeni. Szükségem van egy személyi edzőre.” EnergyToDo.jpg

Tik-tak.

Tökéletes alak. Soha többet egy felesleges deka sem, nemhogy kilo… Boldogság, kiegyensúlyozottság forever.

Aki próbálta már, az tudja, hogyha nem születtünk hollywood-i poszterlánynak, akkor bizony ennél kicsit melósabb folyamat vár ránk.

Érdemes akkor belevágni, ha tényleg elköteleztük magunkat a változásra. Elhatároztuk, hogy tényleg el fogunk járni. Tényleg csinálni fogjuk. Valami bizakodóvá tesz bennünket, akár az edző személye, akár az edzésnem, vagy mert szebben mosolyog ránk a szomszédfiú. Vagy valami. Kinek mi. De lényeg, hogy ezúttal végig megyünk az úton és amikor elértük a kívánt állapotot, akkor arra is van tervünk, hogyan fogjuk fenntartani.

Nem vagy rossz helyen és mielőtt aggódni kezdenél, hogy miért van itt szó a személyi edzőről, gyorsan át is térek a saját asztalomhoz 🙂

 

C o a c h i n g.

Érdemes belevágni, ha úgy érzed, hogy elég abból, amiben most benne vagy. Tudod, sejted, hogy mit kéne csinálni. Csak valahogy hiányzik valami.

Telnek-múlnak a hetek és a hónapok és valahogy – pedig Te tényleg nagyon szeretnéd –  még sincs konkrét előrelépés, változás (= értsd: nincs új munkád, a főnököd a régi, vagy úszol folyamatosan a munkával, az egészséged oda, nem hogy work-life balance, de már életed is alig van, még mindig nem tudod, mi az amit igazán szeretnél csinálni és egyébként is. Az az álompasi hol van már?)

Szóval elhatározásra jutsz, hogy kell valami vagy valaki, aki segít, kimozdít, inspirál, kérdez, szóval csinál valami olyasmit, ami hasznos Neked, hogy elindulj az úton, amin régóta szeretnél.
Bejelentkezel egy coachhoz és innen már sínen vagy, mert a coachod segít abban, hogy meghatározzátok mi is a kívánt állapot és mi minden van meg benned, aminek a segítségével elérhető és fenntartható az eredmény, a változás. (Nem, nem varázsló a coachod, tényleg csupa olyan dolgot fogtok találni, amire támaszkodhatsz és magabiztosan építhetsz a jövőben – ha mesét írnék, most azt mondanám, ha nem hiszed járj utána 🙂 )

 

Mi a közös a személyi edződben és coachodban?

– minden tudásuk, képességük és jogosítványuk megvan arra, hogy kihozzák belőled a maximumot

– mégsem tudják garantálni a sikert, ha Te nem teszed bele a részedet

– az álmodozás mellett (Angelina Jolie a hűtődön)  konkrét edzéstervet / cselekvési ötleteket generáltok és valósítasz meg

– mindkét folyamatba ha beleteszed a munkát, már menet közben is élvezheted az apró sikereket

– segítségükkel gyorsabban tudod elérni a kívánt eredményt

– amikor az iránymutatásuk révén már minden szükséges módszer és eszköz a birtokodba került, nélkülük is tudod folytatni az utad

+ ha pedig mégis jön valamilyen bukkanó, bármikor bátran fordulhatsz hozzájuk

Neked van már személyi edződ? És coachod?

Utóbbiban tudok segíteni 🙂

Felveszem Esztivel a kapcsolatot

Kép: MorgueFile.com