PalánkaiGáborProfil e1620589209550

Császár Eszti zseniális. Pont. […] Ha hozzám hasonlóan nincs időd, vagy kicsit is türelmetlenebb vagy az átlagnál, és nem akarsz hónapokig szöszölni a problémáddal, Eszti a Te embered!

Palánkai Gábor

cégépítési szakember, üzleti mentor
Ügyvezető Akadémia | www.ugyvezetoakademia.hu

"Császár Eszti zseniális. Pont. Vigyázz vele, mert alamuszi macska nagyot ugrik! Ne tévesszen meg az a kedves, aranyos, empatikus lány, akit látsz! Elsőre nem látszik az a szakmai tudás, és profizmus, amivel pillanatok alatt feltárja a legmélyebb problémádat, és hip-hopp, meg is oldja, vagy oldatja veled. Igen, kicsit kellesz Te is hozzá, de egyszerűen lehetetlen nem válaszolni azokra a kérdésekre, amiket olyan jól feltesz. Szóval, ha hozzám hasonlóan nincs időd, vagy kicsit is türelmetlenebb vagy az átlagnál, és nem akarsz hónapokig szöszölni a problémáddal, Eszti a Te embered!"

 

Mi volt a coachingról az elképzelésed előtte, utána?
Bevallom őszintén, eddig kevés szimpatikus coach-csal találkoztam, kicsit előítéletes voltam. Utána viszont azt láttam, hogy ez nagyon szuper, úgy, ahogy te csinálod!

Mi volt különösen hasznos?
Az, hogy olyan hamar meglett a probléma gyökere, és el mertem fogadni, persze a felismerés után, hogy jöhet a haragból is erő (hiszen eddig is nyertem onnan)

Mi lett egy kicsit jobb a coaching után?
A hangulatom, felszálló ágban vagyok, már behúztam a futóműveket, és emelkedek 🙂 "

 

Palánkai Gábor
cégépítési szakember, üzleti mentor
"Mindig van B-terv!"
www.ugyvezetoakademia.hu

“… egy nehéz, változásokkal teli időszakban képes volt megerősíteni az önértékelésemet, ami elengedhetetlen bármiféle sikerhez; ami korábban természetes volt, hirtelen értéket kapott.
Nem tudom hogyan csinálta, de hihetetlen tetterőt csiholt bennem!”

Pinczés Erika

Reflexológus és HR Comp&Ben specialista

PinczesErikaProfil

Esztivel akkor találkoztam először, amikor kezdőként belecsöppent a munka és egy multi világába. Én akkor már szakértő voltam a saját területemen másfél évtized munka- és élettapasztalattal a hátam mögött. Ebből talán már kiderült, hogy két külön generációhoz tartozunk: X generációs vagyok, egy korcsoporttal "tapasztaltabb".

Miért volt mégis üdítő és főként nagyon hasznos, energiát adó egy Y generációs coach-csal dolgozni egy életközepi nagy változáson?
- teljes bizalmat teremtett közöttünk azzal, ahogyan kedves határozottsággal és nagyon profin kezelte a szituációt, hogy egy baráttal most szakmai munkát végez;
- egy nehéz, változásokkal teli időszakban képes volt megerősíteni az önértékelésemet, ami elengedhetetlen bármiféle sikerhez; ami korábban természetes volt, hirtelen értéket kapott;
- mosolygósan terelt vissza a főútvonalra, amikor elkalandoztam volna;
- nem tudom hogyan csinálta, de hihetetlen tetterőt csiholt bennem!

Miről szólt hát nekem a megoldásközpontú egy (1!!!) találkozásunk? A fejemben kavargó puzzledarabok elrendeződtek. A közeljövőben rám váró döntések és tennivalók célt és irányt nyertek. Izgatottan lépkedek az úton, és tudom kihez fordulok, ha újabb homályos elágazáshoz érkezem. Császár Esztinek hívják, és szerintem nem csak az Y-generáció coach-a.

 

Pinczés Erika
Reflexológus és HR Comp&Ben specialista

DUF2

“Olyan személynek tartottam magam, aki elég érett ahhoz, hogy megoldja a saját problémáit. De a coaching során, abban az intenzív egy órában (ott a szökőkútnál) jutott eszembe, hogy ‘Jé, tényleg! Én eredetileg ezzel és ezzel akartam foglalkozni, mégis egyáltalán nem azt teszem.”

Brunbauer Edit

Kaptár (Az Év Coworking Irodája 2013.)
A Pedagógiai és Kommunikációs Szakmai Kollégium (Dunaújvárosi Főiskola) oszlopos tagja

"Kedves Eszter!

A coaching egyszerűen fantasztikus volt, nagyon élveztem azt a hétfő délutánt. Tetszett, hogy kevés volt az elméleti rész, és a workshop résztvevői valóban gyakorlatokon keresztül ismerkedhettek meg a fogalommal és a módszerekkel. Ha egy kívülálló számára hirtelenjében meg kéne fogalmaznom, hogy mi is az a coaching, akkor azt mondanám, hogy egy olyan módszer, melyek során a coach segít egy bizonyos helyzetben tisztán látni az adott ügyfélnek, akár szakmai, akár magánéleti döntéshelyzetről legyen szó. Nem kész megoldásokat ad, hanem segít feltárni a különböző alternatívákat. Pontosan olyan kérdéseket tesz fel, melyeket lehet, hogy az ügyfél nem mert magának megfogalmazni, vagy megválaszolni. Az eredmény abszolút az ügyféltől függ, a coach csupán vezeti a folyamatot, de fontos, hogy nem a múltban keresik a választ, hanem a jövőre fókuszálnak.

 

Ami engem illet, még napok elteltével is azon kapom magam, hogy a workshopon elhangzottakon töprengek. Bár fiatal vagyok, mindig is olyan személynek tartottam magam, aki elég érett ahhoz, hogy megoldja a saját problémáit. Úgy gondoltam, hogy elég tudatosan élem az életemet, akkor is, ha néha összecsapnak a fejem felett a hullámok, mert mindig jól jöttem ki az adott szituációkból. De a coaching során rá kellett döbbennem, hogy az utóbbi időben, észrevétlenül letértem arról az ösvényről, amit korábban kijelöltem magamnak, a jövőmről szövögetett álmaim pedig egyszerűen háttérbe szorultak, olyannyira, hogy csak abban az intenzív egy órában (ott a szökőkútnál) jutott eszembe, hogy 'Jé, tényleg! Én eredetileg ezzel és ezzel akartam foglalkozni, mégis egyáltalán nem azt teszem.'

 

Nagyon hasznos volt, hogy ezek után még arra is ráébresztettél, hogy képes lennék több lábon is megállni, és ha ne adj' Isten, egyszer csak kiszaladna a lábam alól a talaj, akkor is ott van egyszerre több kapaszkodó ahhoz, hogy talpra álljak, és folytassam másképp. Ettől a tudattól magabiztosabbnak érzem magam, mert rájöttem, hogy vannak terveim, nemcsak lógok a semmiben. Olyasfajta biztonságérzetet nyújt, amit már rég nem tapasztaltam. 🙂

 

Mindent összegezve, csupa pozitív élménnyel gazdagodtam, abszolút ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki a coachingot mindegy, hogy az üzleti életben, vagy a magánéletében merültek fel dilemmák, kérdéses helyzetek, mert tényleg sokat tud adni már egyetlen óra is. 🙂

További eredményes munkát! 🙂 "

 

Brunbauer Edit, a Kaptár (Az Év Coworking Irodája 2013.) és a Pedagógiai és Kommunikációs Szakmai Kollégium (Dunaújvárosi Főiskola) oszlopos tagja

“… itt most valami történt. … ott ahol én elkeseredtem volna, te tovább kérdeztél. Azt érzem, hogy Veled irány a csillagos ég.”

Zentai Dóri

elhivatott jógaoktató

ZentaiDóriProfil

“A találkozás után felszabadult voltam, éreztem, hogy itt most valami történt. Sokan vagyunk szerintem, akik azért vesztik el a tetterejüket, mert nem tudják hogyan tovább. Azt, hogy egyetlen találkozás elég volt ahhoz, hogy tudjam merre induljak el, óriási sikernek éltem meg. Szerintem ez azért volt, mert ott ahol én elkeseredtem volna, te tovább kérdeztél.

 

Kiemelkedő benned, hogy együtt tudtál érezni velem, és mégis a problémát, amit meg akartunk oldani; nagyon racionálisan és logikusan szemlélted. Ez telitalálat, mert így hatékonyabban jutottunk megoldásra.

 

Azt érzem, hogy Veled irány a csillagos ég. De nem a sikerre gondolok elsősorban, mert azt egyedül is meg tudom valósítani. A boldogságra gondolok, ami szerintem minden ember célja.

 

John Lennon szavaival: “Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta a boldogság a kulcs egy szép élethez. 6 évesen, amikor iskolába mentem és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: “boldog”. Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet.”

 

Tehát az a véleményem, hogy ahhoz van neked tehetséged, hogy ezt a félreértést tisztázd azokkal az emberekkel, akikkel találkozol. Harcolni a többiek kishitűségével, felébreszteni bennünk azt a valakit, aki megtalálja a megoldásokat a tovább fejlődéshez és az örömhöz. Nagy feladat, pont hozzád illő.

Köszönöm.“

 

Zentai Dóri, elhivatott jógaoktató

MontzAndreaProfil

“Tulajdonképpen ugyanazokkal a “hogyan továbbokkal” jöttem haza, mint amikkel mentem, csak már rendszerben láttam, olyanban, ami segített megláttatni, hogy mitől érzem magam igazán jól!”

Montz Andi

a www.magistre.hu alapítója

"Köszönöm, hogy adtad a coaching lehetőséget! Nincsenek véletlenek, tudom, ezért is tényleg különleges élmény nekem, mert pont akkor, pont ott volt szükségem ilyen iránymutatásra. Nem válaszokat vártam másvalakitől, mert tudom, hogy azokat mindenki csak maga adhatja. Szerettem volna "kívülről látni" önmagam és az utamat, mert az ember már csak ilyen: "belülről" sokszor sokkal kuszább, és nem látjuk a fától az erdőt. Tulajdonképpen ugyanazokkal a "hogyan továbbokkal" jöttem haza, mint amikkel mentem, csak már rendszerben láttam, olyanban, ami segített megláttatni, hogy mitől érzem magam igazán jól!

 

Az első alkalom után 2 nappal olyan lépéseket tettem, amik már maguktól értetődőek voltak számomra, pedig pár nappal azelőtt még igencsak homályos elképzeléseim voltak. Alaptermészetemből adódóan tudtam, hogy "csak" egy icipici lökés, más nézőpont vagy VALAMI kell, és újra a tőlem már megszokott lendülettel megyek tovább. Köszönöm ezt a "VALAMIT"! És külön köszönöm, hogy bármikor leírhatom neked, hogy éppen hol tartok fejben, lélekben, önmegvalósításban. S mindig kapok egy inspiráló választ, ami lehet, hogy csak egy szó. Egy smile. Egy kép. Egy könyvcím. De akkor és ott pont az kell. Várom a következő alkalmat, bár szinte bele sem merek gondolni, hogy ha az első után ennyi mindent megvalósítottam, akkor mi lesz a folytatás...

 

Mosolygós napot!"

 

Montz Andi, a www.magistre.hu alapítója

“Az első találkozásunk felénél már tudtam, hogy mit kell tennem, a megoldásra egy csésze tea mellett fesztelenül csacsogva jöttem rá, és ez olyan természetesen történt, mintha mindig is tudtam volna. Te segítettél meglátnom.”

Jánoska József

kreatív író, az Anonim Buddhák Klubjának oszlopos tagja

"Bár életem bizonyos szakaszában jelentős szerepet kaptak a megválaszolatlan kérdések, s bár sokszor nagyon kellett volna a hozzáértő motiváló erő, előtted még sosem volt dolgom coach-al. Nem tudok tehát viszonyítani. Nem tudom azt mondani, hogy, ha nem téged, hanem X-et vagy Y-t választom, ha nem hozzád, hanem egy másik coachoz fordulok, akkor jobban jártam volna. Nem tudom ezt mondani, mert nem lenne igaz. Nem lenne igaz, mert az, hogy az első találkozásunk felénél már tudtam, hogy mit kell tennem, az, hogy a megoldásra egy csésze tea mellett fesztelenül csacsogva jöttem rá, és az, hogy ez olyan természetesen történt, mintha mindig is tudtam volna, amit Te segítettél meglátnom, mind mind annak a bizonyítékai, hogy számomra Te voltál a legjobb döntés.

Az ilyen segítőt az ember azért nem ajánlja másnak, mert legszívesebben megtartaná magának. Köszönlek téged a sorsnak.

Joci"

 

Jánoska József, kreatív író, az Anonim Buddhák Klubjának oszlopos tagja

“Ezt mind én mondtam??? Valami teljesen más tudatállapotban lehettem. Köszönöm, hogy elvittél oda… :-)”

Erdei Károly

a www.eletreszoloelmeny.hu alapítója és tulajdonosa


„Eszterrel a coaching felemelően könnyed élmény. Nem is csoda, hisz aki ismeri, tudja róla, hogy nagyon nyitott, barátságos személyiség. Figyelmét teljes mértékben a beszélgetésre fókuszálva intuitív módon tudja mindig a leghasznosabb kérdést feltenni. Rutinja és empátiás készsége a garancia arra, hogy az ügyfelet a legjobban tudja támogatni. Csak ajánlani tudom a vele való coaching beszélgetést!”

 

Az ügyfél néhány, a coaching során elhangzott gondolatát írásban is elküldtem neki, és erre a következő válasz érkezett:

 

„Szia. Olvasom, és az a kérdés dübörög a fejemben: Ezt mind én mondtam???   Valami teljesen más tudatállapotban lehettem. Köszönöm, hogy elvittél oda… 🙂

 

Erdei Károly, a www.eletreszoloelmeny.hu alapítója és tulajdonosa

“Feltöltődöm mellette. Figyelmességével, hogy nem csak azt igyekszik meglátni és megérteni, amit mondasz, hanem a szavak mögé tekint és olvas a gesztusokból is. Számára nincs vesztett helyzet vagy reménytelen eset.”

Tóth Andrea

auditor

„Esztivel minden találkozásom után fel vagyok dobódva. Feltöltődöm mellette, figyelmességével, hogy nem csak azt igyekszik meglátni és megérteni, amit mondasz, hanem a szavak mögé tekint és olvas a gesztusokból is.

 

Nincs olyan téma, amiről ne lehetne vele beszélgetni. Folyamatosan tanul, szívja magába a tapasztalatokat, módszereket és nyitott a világra. Számára nincs vesztett helyzet vagy reménytelen eset. A világ vele nem fekete vagy csak fehér, hanem sokszor igen színes. Legtöbbször ez segít a legtöbbet, hogy ki tud billenteni a rossz berögződésekből. Nem akar mindent megoldani, de amin lehet változtatni arra megtalálja a megfelelő utat, hogy megtegye. Felvállalta, hogy az álmainak él és tisztelem az ebben rejlő bátorságát és lelki erejét. Egy közgazdász hölgyemény tele életvidámsággal és alázattal az Élet dolgai iránt.”

 

Tóth Andrea, Auditor

“Legfontosabb erőforrásaid a széleskörű látásmód, a beleérző képesség, a reális életszemlélet. Hagyod kibontakozni a másikat beszélgetés közben, tudod, hogy mikor van csupán a hallgatásra szükség.”

Törő-Sütő Nóra

bérszámfejtési szakértő

„Összehasonlíthatatlan, egyedi, egyszeri jelenség vagy.

 

Mérhetetlen nagy kitartással, céltudatossággal vagy megáldva. Az aktuális „ügyeid”, feladataid intézéséhez, kitűzött céljaid eléréséhez hatalmas lelkesedéssel állsz hozzá. Ami még nem lenne elég, de ez ki is tart a cél eléréséig. Elég régen ismerlek már, és most így visszanézve minden egyes tetted, lépésed – kezdve a gyerekkori nyelvtanulástól, a középsulin át, az egyetemig, a külföldi tanulmány, a különböző munkahelyek, a networkmarketing, a tanítás, a dráma – mind-mind azért volt, hogy ezt a hivatást a lehető legjobban tudd csinálni.

 

Nagyon nyitott, nyíltszívű, mondhatnám, azt is hogy melegszívű vagy.

 

Legfontosabb erőforrásaid a széleskörű látásmód, a beleérző képesség, a reális életszemlélet. És ami még nagyon fontos, segítő szándék, segíteni akarás. Kommunikatív és érdeklődő vagy, de egyáltalán nem „erőszakos”. Hagyod kibontakozni a másikat beszélgetés közben, tudod, hogy mikor van csupán a hallgatásra szükség.

 

Az első 3+1 dolog, ami eszembe jut rólad: legjobb barátnő, mosoly, pozitív energia, célorientáltság.

 

Mindezekért, és egyébként is, felnézek rád! És ez nem csak közhely, komolyan is gondolom.”

 

Törő-Sütő Nóra, Bérszámfejtési szakértő

 ” …meghallgatsz, nem tudsz elfáradni, nem untat a problémám.
Biztonságban érezhettem a kérdéseimet, kételyeimet, meg mertem osztani anélkül, hogy átjárt volna a félelem, hogy nem érdekel és nem hallgatsz meg mert éreztem, hogy nyitott vagy, hogy figyelsz, hogy hallasz és meghallgatsz.”

Duka Zsófi

tanácsadó és vállalkozó

„Aktív vagy, meghallgatsz, nem tudsz elfáradni, nem untat a problémám. Ezáltal biztonságban érezhettem a kérdéseimet, kételyeimet, meg mertem osztani anélkül, hogy átjárt volna a félelem, hogy nem érdekel és nem hallgatsz meg mert éreztem, hogy nyitott vagy, hogy figyelsz, hogy hallasz és meghallgatsz és reméltem ezáltal, hogy válaszra találok. Motivált vagy és látszik, hogy szereted azt, amit csinálsz. Nem nagyolod el a kérdéseket, a válaszokat. Látszik, hogy jól átgondolod, és velem együtt gondolkodsz. Ugyanakkor engem sem hagysz pihenni, jól le is fáradtam a beszélgetésünk után. Te pedig még este 10-kor küldtél egy emailt, amiben még megfogalmazódtak kérdéseid :).

 

Hogy mi a védjegyed? Császár Eszti Védjegy a kedvesség, a szeretet, a segítő szándék, a nyitottság, a minden idegszáladdal való figyelem és türelem. Védjegy a találékonyság, kreativitás és az intelligencia.

 

Legfőbb erőforrásod az odaadásod, a támaszként való fellépésed. A türelmeddel és a találó kérdéseiddel, objektív nézőpontoddal, intelligenciáddal rávilágítasz a valódi problémára és elindítod a megoldáshoz vezető gondolatmenetet.

 

Duka Zsófi, tanácsadó és vállalkozó

“Amit coachként ismertem meg benne: izgatott nyugalma, fiatalos érettsége, háttérben maradni képes intelligenciája”

“Császár Eszti egy konferenciaszervezés során tűnt fel az életemben. Mégis azt gondolom, híres nem lelkes és pontos szervezőkészségéről, nagy erőbedobásra kész elkötelezettségéről lesz, hanem olyasmikről, amit aztán coachként ismertem meg benne: izgatott nyugalma, fiatalos érettsége, háttérben maradni képes intelligenciája miatt.

A vele való találkozás és munka nem csak ragyogást hoz a napba, de a saját ragyogásomat teszi egyértelműbbé és fényesebbé. Már ez jó ok, ügyfelének lenni.”

Hankovszky Katalin

PCC megoldásközpontú tréner és coach,
Solutionsurfers Magyarország ügyvezetője

“Őszinte nyitottságával és érdeklődésével nagyon jól segít abban, hogy legyen kedvem őszintén beszélni”

“Eszter az őszinte nyitottságával és érdeklődésével nagyon jól segít abban, hogy legyen kedvem őszintén beszélni, és ahogyan szelíden vezet a beszélgetés közben abban segít, hogy magam találjam meg a megoldásaimat. Mindig nagyon hasznosak és felfrissítőek a vele folytatott beszélgetések.”

Czombos István

tanácsadó és coach