You are currently viewing Az ÉS-faktor

Az ÉS-faktor

Hogyan legyünk egyszerre anyák ÉS vállalkozók, boldogok, (szépek) ÉS gazdagok?

az es faktor

 

Határtalanul. Ezt a szót kerestem. Milyen érzés az, amikor az életemben az alkotóképességem a maximumon van, szeretteimmel a lehető legbensőségesebb a kapcsolatom, amikor érzem, hogy támogatva vagyok emberileg, szakmailag, anyagilag és spirituálisan. Hmm. Kemény dió. Megfejteni egy Élet is kevés – mondanák a pesszimisták. Csak kérd és megadatik – mondanák a spirituális guruk vagy az asramokban meditálók. És mit tesznek eközben a hétköznapi emberek? Beleülnek a maguk mókuskerekébe, berendezkednek a maguk által teremtett világba és egy idő után már mintha ki sem nagyon tekintenének a fejükből, csak keseregnek azon, hogy a következő nap sem hozott enyhülést. Tisztelet a kivételnek. Akad. Talán szenteljük is figyelmünket nekik.

 

Mit tesznek ők másképp? Mi az, amitől nekik másképpen működik?

 

Talán időről időre ők is megállnak és rendet tesznek a házuk táján vagy éppen a fejükben.

És akkor álljunk is meg itt kicsit és időzzünk el ezekkel a gondolatokkal. Valakinek ott kezdődik a változás, vagy éppen a felfordulás az életében – csak tőled függ hogyan értelmezed – amikor tettrekész lendülettel átselejtezi az otthonát. A tárgyak szintjén tesz rendet az életében. Sokan foglalkoznak most már ezzel, igazi felforgató változást ígér és hozott az én életembe is Marie Kondo: Rend a lelke mindennek c. könyve. Ha érzed a hívást, hogy ez a te utad lehet, akkor számíts rá, hogy letehetetlen könyv és beszippant. Nekem ugyan többedik nekifutásra indított el egy jelentős változást, de ne azt nézd, hogy hányszor próbálkoztál már, hanem azt, hogy most végre megcsináltad. 😉

 

Hogyan teszünk rendet a fejünkben?

Ez kicsit nehezebb és összetettebb kérdés. Valaki elmegy és világutazó lesz, valaki elmegy túrázni a Pilisbe és valaki lefutja a maratont, vagy ezek kisebb lépésekben történő alkalmazását választja. Valaki jógázni jár, valaki meditálni kezd, valakinek beszélnie kell róla és coachot keres, valaki a spiritualitás felé fordul és törzsi tánctól kezdve a Nián át a thetahealingig ráakad egy műfajra vagy módszertanra, ami szépen lassan vagy éppen radikális gyorsasággal segíti, hogy holnap vagy jövőre egy megújult önmaga álljon itt.

Mit hoznak létre ezek a rendbetételek a fejben?

Egy megváltozott gondolkodásmódot. Amikor a kislányom megszületett azt hittem, hogy sehova sem tudok kimozdulni vele, mert mire elkészültünk a nagy túrára (szoptatás, öltöztetés, pakolás, anya is felöltözik) arra minden kezdődött elölről. Most meg hétfőn délben kellemes munkaebéd volt a konyhánkban, kislánykám cukin megosztotta az észrevételeit és szó szerint egy inspiráló gondolatörvényben ültünk és haladtunk a jövőbeli célok, tervek felé. Hála a kezdeményezésért Évi!

Először lehetetlen küldetésnek tűnt eljutni egy tréningre, aztán volt olyan előadás, ahová már őt is magammal vittem, az előadó kedves invitálásának köszönhetően.

Boldogság és gazdagság. Egymást erősítve és nem egymást kizárva. Még az utat járom, fejben már látom, hogy lehetséges. Hiszi a szívem, hogy megérdemlem. És az Élet már mutatja a körülmények változásával, az új lehetőségek beérkezésével, hogy most már a valóságommá válik.

Lehet finom, ami egészséges. Ma Csillagszemű kislányom lelkesen hámozta a cukkinit és megannyi zöldséget, amiből finom vegán vacsora kerekedett. Imádja a csicseriborsókrémet és azt hiszem ma végérvényesen rákattant a kesudióra. Találd meg, azt ami finom. Én sem szeretek kompromisszumra kényszerült kajákat enni. De közben azt is érzem, hogy az energiaszintem fenntartásához meg kell választanom, hogy mit viszek be. És mivel a csokit nem hagyom el, ezért vállaltam magam felé, hogy a többi étkezésemnek kicsit a körmére nézek és picit körültekintőbben választok alapanyagok terén. Mondjuk az esetek 80%-ában. És mindig csak egy újabb recepttel bővítem a repertoárt. No rush. És csak semmi számonkérés, teljesítmény vagy megfelelési kényszer. Magamért csinálom. Így ha bármit csinálok, az mind eredmény és ünnepelendő. Köszönöm Judit 🙂

És ha az alapanyagok finomak, akkor a végeredmény is csak finom lehet 🙂 . (akárcsak a fejedben, ha rendben vannak a gondolataid és a hitrendszereid, akkor csak csodálatos életet teremthetsz)

 

Összefoglalva miért lehetséges, hogy valakinek jobban működik az Életében ez az ÉS-faktor, mint másoknak?

  • ha valami nem működik, kipróbál valami újat
  • ha az sem működik, akkor megint kipróbál valami újat
  • ha még mindig nem működik, akkor tudatosan megfigyeli azokat, akiknek már működik
  • esetleg meg is kérdezi őket róla: Te HOGYAN csinálod?
  • ha szükséges, akkor drasztikus módon rendet tesz maga körül, szükség és igény szerint a fejében 🙂

 

A témának ezzel nincsen vége, hamarosan érkezik hozzátok egy interjú azzal a személlyel, aki nap mint nap inspirál engem és már maximálisan működteti az életében az ÉS-faktort. Arról faggatom majd, hogyan csinálja.